BOOK HR-TJENESTER NÅ

Hvordan utvikle ledergruppen

ledelse lederutvikling

Å utvikle ledergruppen er en kritisk faktor og veldig viktig for selskapets suksess. En sterk ledergruppe kan drive selskapet fremover, mens en svak ledergruppe kan holde resultatene og selskapet tilbake. Derfor er kontinuerlig utvikling av ledergruppen avgjørende. Ledergrupper som fokuserer på egen utvikling er i stand til å møte utfordringer mer effektivt, tilpasse seg endringer raskere og de oppnår ofte gode resultater.

 

Virkelig forstå målene og visjonen

En av de viktigste aspektene å starte med ved utvikling av ledergruppen er å sikre at alle i ledergruppen virkelig forstår selskapets hovedmål og visjon. Når dette er oppnådd bør hovedmålet og visjonen brytes ned slik at hver enkelt leder i ledergruppen forstår hva dette innebærer for akkurat dem. Hvordan kan de kommunisere dette til sine medarbeidere i deres avdeling, og hvordan skal de jobbe med målene og visjonen i det daglige. Også hvordan de kan nå disse målene innenfor sitt ansvarsområde er viktig at hver enkelt medlem av ledergruppen er godt kjent med, og kan implementere i det daglige arbeidet.  Dette skaper en felles forståelse og retning som igjen styrker ledergruppens effektivitet.

  

"Bryt ned hovedmålet i mindre deler, slik at hver enkelt leder i ledergruppen virkelig forstår hva målet innebærer for deres avdeling og medarbeidere"

 

 

Bygg tillit og åpen kommunikasjon i ledergruppen

For å fremme en kultur der åpenhet, raushet, psykologisk trygghet og ærlighet verdsettes, er det viktig å bygge tillit og åpen kommunikasjon i ledergruppen. Snakk gjerne sammen om hvordan dere vil ha det i gruppen, lytt til alle lederen i ledergruppen og lag sammen noen regler som gjør at klimaet blir godt for alle å være i.  Ha gjerne regelmessige møter for ledergruppen. Faktisk kan også mer uformelle aktiviteter for ledergruppen styrke tilliten mellom ledergruppen, og forbedre kommunikasjonen dere imellom. Et godt miljø i ledergruppen bidrar til at dere får en mer effektiv ledergruppe, som tar effektive og gode beslutninger, som igjen fører til  selskapets suksess.

Mastermind for ledergruppen din tilbyr coaching, rådgivning og læring både praktisk og teoretisk  

 

Tilby kontinuerlig utvikling for ledergruppen

Tilby regelmessig lederopplæring og lederutvikling til ledergruppen. Dette kan inkludere lederutviklingskurs, Mastermind-grupper, seminarer og ledercoaching. Kontinuerlig læring sikrer at ledergruppen holder seg oppdaterte på beste praksis og nye trender, noe som er essensielt for å møte dagens og morgendagens endringer. I tillegg vil også lederne i ledergruppen bli mer reflekterte over egen ledelse og på denne måten hele tiden utvikle seg. 

 

Les mer om lederutvikling, veien til kontinuerlig vekst

 

Skap en effektiv beslutningsprosess 

Etabler strukturerte prosesser for hvordan beslutninger skal tas i ledergruppen. Alle  lederne i ledergruppen bør kjenne godt til hvordan ulike beslutninger tas. Dette kan bety å ha klare prosedyrer for innhenting av informasjon, vurdering av alternativer og implementering av beslutninger. En effektiv beslutningsprosess bidrar til at ledergruppen kan handle raskt og presist. I dagens landskap hvor mye endringer skjer hele tiden, så kan dette være en stor styrke.

 

Fleksibilitet og tilpasning

Fleksibilitet og tilpasningsevne er nøkkelfaktorer for å overleve og trives i en stadig skiftende forretningsverden. Utvikle derfor en ledergruppe som er fleksibel og i stand til å tilpasse seg disse endringene. Og dersom det uforutsette dukker opp, så vet dere hvordan dere håndterer disse uforutsette omstendighetene i ledergruppen. Dette vil føre til mer ro, stabilitet og gode prosesser i arbeidet til ledergruppen generelt, selv til tross for store endringer.

 

Hvordan løse utfordringer i ledergruppen

Noen ganger så fungerer ikke ledergruppen optimalt, og det kan være nødvendig å gå inn å finne ut av problemet for å kunne løsne opp slik at ledergruppen kan samarbeide bedre. Norges Rekruttering & Akademi leverer lederutvikling til ledergrupper,  og der det er utfordringer finner vi ofte en eller flere av følgende utfordringer:

  • Det er uklare roller og ansvar blant gruppemedlemmene. Hvis det ikke er tydelig hvem som har ansvar for hva, kan dette føre til overlappende arbeidsoppgaver, manglende ansvarlighet og ineffektivitet.
  • Manglende tillit og samarbeid. Når det er mangel på tillit mellom lederne, kan det skape et miljø der folk er motvillige til å dele informasjon eller samarbeide. Dette kan føre til silo-tenkning og lite samarbeid avdelingene imellom.
  • Ikke ønske om endringer: Deler av ledergruppen kan være motvillige til å tilpasse seg nye metoder eller endringer i markedet. Dette kan hindre innovasjon og gjøre det vanskelig å reagere raskt på eksterne utfordringer.
  • Manglende fokus på utvikling: Hvis ledergruppen ikke prioriterer kontinuerlig læring og utvikling, kan de falle bakpå når det gjelder beste praksis, nye teknologier og markedsutviklinger.

 

Utvikling av ledergruppen er en nødvendig investering for enhver organisasjon som ønsker å lykkes. En dedikert ledergruppe som fokuserer på utvikling, vil ikke bare forbedre sin egen ytelse, men også bidra til å skape en sterkere organisasjon. Ved å prioritere utvikling kan ledergruppen deres sikre at dere er godt utstyrt for å navigere gjennom både nåværende og fremtidige endringer.

Kontakt oss for en god samtale om utvikling av ledergruppen, endringsledelse og hvordan vi kan heve ledergruppen deres ytterligere! 

Paola Andrea er HR - og ledercoach i Norges Rekruttering & Akademi. Hun engasjeres av å skaper verdier for menneskene og selskapene gjennom helhetlig HR-ledelse og strategisk selskapsutvikling. Ta kontakt for en god samtale om lederutvikling, HR- tjenester, mastermind, business coaching eller rekruttering. 

Email: [email protected]     Tlf: 932 05 993       

Les flere blogg innlegg

Hvordan lede endringer?

Fremtidens arbeidsplass

Optimal ledelse av ditt team