BOOK HR-TJENESTER NÅ

Topp 10 HR-strategier for HR

human resources leder

HR-området forandrer seg hele tiden, og derfor bør du som leder kjenne til de nyeste HR-strategiene for å ta organisasjonen du arbeider i videre med på utviklingen. For å takle utfordringer og utnytte mulighetene i 2024 mener vi HR-ledere bør bruke disse topp 10 HR-strategiene.

 

Kontinuerlig læring og utvikling som en nøkkel HR-strategi for fremtiden

For å forberede seg på fremtiden så bør bedrifter tilby opplæringsprogrammer som er relevante og tilpasset fremtidens ferdigheter. Slike programmer kan være både bransjespesifikke og mer generelle. Her er noen konkrete eksempler og anbefalinger for ulike bransjer:

  • Teknologikurs for IT-bransjen: Programmeringsspråk, cybersikkerhet, kunstig intelligens og maskinlæring.
  • Helse- og omsorgskurs: Nye behandlingsteknikker, bruk av medisinsk teknologi og pasientbehandling.
  • Byggebransjen: BIM (Building Information Modeling), bærekraftig bygging og avanserte byggeprosesser.
  • Ledelse og kommunikasjon: Utvikling av lederegenskaper, teamledelse, effektiv kommunikasjon og konflikthåndtering.
  • Digital kompetanse: Bruk av digitale verktøy, dataanalyse, og digitale markedsføringsstrategier.
  • Prosjektledelse: Agile metoder, Scrum, og prosjektstyringsteknikker.

 

Denne HR-strategien innebærer å investere i kontinuerlig læring og utvikling for ansatte, med fokus på både tekniske ferdigheter og myke ferdigheter. Mentorordninger, e-læring og kurs kan hjelpe ansatte med å utvikle seg og tilpasse seg endringer i arbeidsmarkedet.

 

Teknologiintegrasjon for bedre datadrevet beslutningstaking

Teknologiintegrasjon i HR-prosesser kan være  avgjørende for å holde tritt med dagens raskt skiftende arbeidsmiljø. En sentral HR-strategi er å bruke avansert HR-programvare og verktøy for å ta bedre datadrevne beslutninger, automatisere administrative oppgaver og forbedre ansattes opplevelse. Dette inkluderer bruk av AI for deler av rekrutteringsprosessen, automatiserte HR-systemer for personalforvaltning og analyser for å måle effektiviteten av HR-initiativer.

 

Gode Talent Acquisition strategier for å tiltrekke topptalenter

For å tiltrekke seg topptalenter bør bedrifter forbedre rekrutteringsprosessene sine. En kritisk HR-strategi er å bruke moderne rekrutteringsverktøy, målrettede kampanjer og en sterk employer branding. Å skape en positiv kandidatopplevelse gjennom hele rekrutteringsprosessen er avgjørende for å tiltrekke seg de beste talentene i markedet.

 

Les mer om rekruttering

 

Fleksible arbeidsmodeller 

Etter pandemien har det blitt klart at fleksible arbeidsmodeller er kommet for å bli. En av de viktigste HR-strategiene er å implementere hybrid- og fjernarbeidsløsninger for å tilpasse seg ansattes behov og preferanser. Fleksibilitet i arbeidsmodeller øker ansattes tilfredshet og produktivitet, samt gir bedriften tilgang til et bredere talentpool uavhengig av geografisk plassering.

 

Implementering av verktøy for bedre ansattengasjement

Engasjerte ansatte er mer produktive, tilfredse og lojale. En viktig HR-strategi er å implementere verktøy og metoder for å måle og forbedre ansattes engasjement. Regelmessige tilbakemeldingssykluser, anerkjennelse og belønningsprogrammer, samt muligheter for personlig og profesjonell utvikling, kan bidra til å øke ansattes engasjement og trivsel.

 

Fokus på helhetlig velvære som en viktig HR-strategi for ansattes helse

Fokus på både fysisk og psykisk velvære hos ansatte er viktigere enn noen gang. En avgjørende HR-strategi er å gjennomføre velværeprogrammer som støtter ansattes helse, inkludert tilgang til treningsfasiliteter, stressmestringsverktøy og mentale helse-ressurser, for eksempel tilgang til profesjonell hjelp, mental helse-apper, workshops og kurs, støttegrupper.  En helhetlig tilnærming til velvære kan redusere sykefravær og øke ansattes produktivitet og tilfredshet.

 

Å bygge en sterk bedriftskultur er ikke bare en HR-strategi, det er en forretningsstrategi. Når ansatte føler seg verdsatt og støttet, yter de sitt beste og bidrar til løfte organisasjonens resultater

Richard Branson

 

Bygging av et sterkt Employer Branding for å bli en attraktiv arbeidsgiver

Å bygge et sterkt omdømme som en attraktiv arbeidsgiver kan hjelpe bedrifter med å tiltrekke seg og beholde de beste talentene. En viktig HR-strategi for 2024 er å fremme bedriftens kultur, verdier og unike fordeler gjennom sosiale medier, karrieresider og ansattefortellinger. En tydelig og positiv employer brand gjør bedriften mer attraktiv for potensielle kandidater.

 

Bruk av HR-analyseverktøy som HR-strategi for bedre beslutninger

Bruk av HR-analyseverktøy for å identifisere trender og forbedringsområder er en nøkkelstrategi for 2024. Datadrevet HR innebærer å samle og analysere data for å ta informerte beslutninger om personalstyring, rekruttering, engasjement og utvikling. Dette kan bidra til å optimalisere HR-prosesser og forbedre organisasjonens overordnede ytelse.

 

 

Fremme mangfold, likestilling og inkludering for et dynamisk arbeidsmiljø

Å fremme et mangfoldig og inkluderende arbeidsmiljø er essensielt for å tiltrekke og beholde talentfulle ansatte. En viktig HR-strategi er å implementere tiltak som bevisst rekruttering for mangfold, og utvikling av en kultur som verdsetter og respekterer ulikheter. Dette bidrar til et mer innovativt og dynamisk arbeidsmiljø.

 

Bærekraft som en del av bedriftskulturen

Inkludering av bærekraft som en del av bedriftskulturen blir stadig viktigere. En fremtidsrettet HR-strategi er å utvikle og implementere miljøvennlige praksiser og bærekraftsinitiativer som bidrar til å redusere karbonavtrykket og fremme ansvarlig ressursbruk. Ansatte og kunder verdsetter i økende grad selskaper som tar miljøansvar, noe som også kan forbedre bedriftens omdømme og konkurranseevne.

Med disse HR-strategiene kan HR-ledere sikre at deres organisasjoner er godt rustet til å møte fremtidens krav og forbli konkurransedyktige i et dynamisk arbeidsmarked.

 

Vil du videreutvikle lederne og menneskene i din organisasjon? Kontakt oss for en god samtale om HR og ledelse og få konkrete forslag på hvordan vi kan hjelpe HR i din bedrift.

Paola Andrea er HR - og ledercoach i Norges Rekruttering & Akademi. Hun engasjeres av å skaper verdier for menneskene og selskapene gjennom helhetlig HR-ledelse og strategisk selskapsutvikling. Ta kontakt for en god samtale om lederutvikling, HR- tjenester, mastermind, business coaching eller rekruttering. 

Email: [email protected]     Tlf: 932 05 993       

Les flere blogg innlegg

Hvordan lede endringer?

Fremtidens arbeidsplass

Optimal ledelse av ditt team